Ingenjörerna och den
digitala revolutionen

Ångmaskinen. Elektriciteten. Elektroniken. Genom tre industriella revolutioner har banbrytande uppfinningar och nya tillvägagångssätt vuxit fram och format dagens samhälle. Vi befinner oss just nu i den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0 där digitalisering är nyckelordet.

Begreppet Industri 4.0 myntades på Hannovermässan 2011 och är numera ett etablerat begrepp för den fjärde industriella revolutionen. Industri 4.0 omfattar en rad teknologier och koncept inom automation, digitaliserad produktion och industriell IT. Målet är uppkopplade smarta fabriker där produkterna som tillverkas bär med sig information genom hela produktionen. Detta innebär kortare omställnings- och ledtider, färre fel, större flexibilitet och minimal programmering.  Dagens nya tekniker möjliggör digitalisering för såväl stora som små företag. Många tilltalas av möjligheten att kontrollera produktionen, undvika överraskningar och planera för underhåll innan behovet uppstår. Vägarna till den smarta och uppkopplade produktionen är många, och för företag att veta hur just de ska digitalisera sin verksamhet på ett smart och kostnadseffektivt sätt blir därför en stor utmaning.

Vägledning framåt
Sigma har stor erfarenhet av både teknik och automation och Industri 4.0 ligger oss varmt om hjärtat. Vi har under de senaste åren specialiserat oss på Industri 4.0, dess teknologier och hur vi kan skräddarsy lösningar för våra kunder. Det handlar om att hitta nyttan och identifiera de nya möjligheterna som digitaliseringen innebär. Det kan röra sig om såväl stora som små förbättringar i verksamheten, allt från styrsystem till processer och verksamhetsarkitektur. Vi samarbetar med alla de ledande leverantörerna av ny teknik och kan välja den bästa lösningen för varje unikt företag. Oavsett om ni är mitt uppe i ett pågående digitaliseringsprojekt eller om ni står inför en digital omställning kan vi vara med och vägleda er framåt. För det är en djungel av begrepp och tekniker som figurerar i Industri 4.0: Smart Factory, Smart Maintenance, AI, Cloud, PDM, digitala tvillingar, Cyber Security, osv, osv. Begrepp och tekniker som alla är med och bidrar till effektivare och smartare processer. Industri 4.0 handlar inte i första hand om att hitta ett digitaliserat sätt att bedriva en verksamhet som innan. Industri 4.0 är att hitta och tillvarata alla de nya möjligheter som uppstår med digitaliseringen.

Kompetens är en färskvara
Vi lever i denna miljö och navigerar bland tekniker och lösningar varje dag. Vi har kunskapen och kompetensen som hjälper våra kunder att identifiera, implementera och profitera på de möjligheter som den digitala revolutionen innebär för deras verksamhet.
Men vi ser också vikten av att ligga i framkant gällande, forskning och kompetensutveckling inom området. Sigma har därför nära samarbeten med flera högskolor, universitet och forskningsinstitut som bedriver utbildning och forskning inom automation, artificiell intelligens, digitalisering och Cyber Physical System. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi även tillgång till deras världsledande laboratorier där nya tekniker utvecklas.

Här tar du nästa steg
Sigma hjälper er gärna med att identifiera hur just ni kan digitalisera, optimera och/eller automatisera er produktion och skapa er framtida, digitala och smarta fabrik. Ta kontakt med oss för att boka in ett möte, fysiskt eller digitalt så att vi tillsammans kan ta nästa steg mot industri 4.0.

Läs merkeyboard_arrow_down Läs mindrekeyboard_arrow_up
close

Hej!

Vi är Sigma Industry East North. Idag kommer våra ingenjörer leverera lösningar som gör morgondagen bättre för alla.

Är du en av dom?

Jag heter André Asp och är din kontaktperson när det gäller Produktutveckling.

Jag heter Johan Cahier och är din kontaktperson när det gäller Projektledning.

Jag heter Fredrik Skogqvist och är din kontaktperson när det gäller El & automation, industriell IT.

Jag heter Liz Granlund och är din kontaktperson när det gäller Stab.

Jag heter Mikael Hagström och är din kontaktperson när det gäller El & automation, industriell IT, Partnernätverk, Produktutveckling, Projektledning och Provning.

Jag heter Kristina Bjerke och är din kontaktperson när det gäller El & automation, industriell IT och QA & Validering.

Jag heter Christoffer Lindkvist och är din kontaktperson när det gäller Processteknik, Produktionsteknik, Produktutveckling, Projektledning, Provning och QA & Validering.

Jag heter Nadja Veysi och är din kontaktperson när det gäller Processteknik, Produktionsteknik, Produktutveckling, Projektledning, Provning och QA & Validering.

Jag heter Catrin von Tiesenhausen och är din kontaktperson när det gäller Stab.

Jag heter Katja Okka och är din kontaktperson när det gäller Stab.

Jag heter Marcus Modén och är din kontaktperson när det gäller Stab.

Jag heter Frida Örtenblad och är din kontaktperson när det gäller Projektledning.

Jag heter Tomas Törning och är din kontaktperson när det gäller El & automation, industriell IT, Processteknik, Produktionsteknik och Projektledning.

Jag heter Magnus Schotte och är din kontaktperson när det gäller Produktutveckling.

Jag heter Erik Freese och är din kontaktperson när det gäller Stab.

Jag heter Oscar Silversparf och är din kontaktperson när det gäller Provning och Tekniska beräkningar.

Jag heter Johan Lyckestig och är din kontaktperson när det gäller Processteknik, Produktionsteknik, Produktutveckling, Projektledning och Provning.

Jag heter Magnus Johansson och är din kontaktperson när det gäller El & automation, industriell IT, Processteknik, Produktionsteknik, Produktutveckling, Projektledning, Provning, QA & Validering och Tekniska beräkningar.

Jag heter Anette Hägg och är din kontaktperson när det gäller Projektledning.

Jag heter Johan Karlsson och är din kontaktperson när det gäller Processteknik, Produktionsteknik, Produktutveckling och Provning.

Jag heter Niklas Rådberg och är din kontaktperson när det gäller Partnernätverk, Processteknik, Produktionsteknik, Produktutveckling, Projektledning, Provning, QA & Validering och Tekniska beräkningar.

Jag heter Jan Svensson och är din kontaktperson när det gäller Processteknik, Produktionsteknik, Produktutveckling, Projektledning och Provning.

Jag heter Tobias Wilhelmson och är din kontaktperson när det gäller Stab.

för att hitta din kontaktperson

Kontakt

Kontaktpersoner

Sigma Industry East/North är med genom hela resan från den första produktskissen ända fram till tillverkning. På vägen dit gör vi skillnad genom att leverera resultat – inte bara tid.

Läs merkeyboard_arrow_down Läs mindrekeyboard_arrow_up

Orter

Kompetenser

Inga kontaktpersoner inom i